'Een flauwe afspiegeling van Europese kampioen '88'

ROME, 22 febr. - 'Maar Holland was niet veel beter, ' zo kopte de Corriere della Sera vanmorgen het verslag over Nederland-Italie. De Italiaanse kranten spraken van een saaie, teleurstellende voetbalwedstrijd, met een Nederlands elftal dat een 'flauwe afspiegeling was van de Europese kampioen' en een Italiaans team dat voor de vierde opeenvolgende wedstrijd niet tot scoren kwam.

Dit was geen wedstrijd tussen twee favorieten voor wereldtitel, schreef de Gazzetta dello Sport. De vriendschappelijke wedstrijd was de derde 0-0 op rij, en de Italiaanse sportjournalisten vragen zich af of Italie nog wel tot scoren kan komen.

Maar bondscoach Vicini liet weten dat hij tevreden was. Hij zei dat het belangrijker is om gelijk te spelen tegen de beste teams ter wereld dan om met grote cijfers te winnen van zwakke tegenstanders. En een gelijkspel zonder essentiele spelers als Baresi, Donadoni en Vialli is alleen maar meer waard, aldus Vicini, zeker als je ziet dat Nederland vrijwel compleet was.

Stopper Vierchowod, die Van Basten in bedwang hield, werd in Italie algemeen aangewezen als de beste man van het veld. Vicini suggereerde dat de 31-jarige Vierchowod, die na drieeneenhalf jaar zijn rentree maakte in het Italiaanse team, na zijn geslaagde optreden van gisteren bij de groep van 22 voor de WK zal worden opgenomen.

Belofte

Ook de rentree van Ancelotti is positief ontvangen, terwijl het teleurstellende spel van de grote belofte Baggio volgens de kranten te wijten was aan het feit dat niet op zijn geliefde plaats kon spelen van spelverdeler achter de voorhoede.

De Nederlandse spelers zijn de Italianen allemaal tegengevallen, vooral Bosman, Kieft en Witschge. Lof was er alleen voor Jan Wouters, volgens de Gazzetta dello Sport de meest constante speler bij Oranje.