Driejarig meisje overleden na beten van pitbull-terrier

BEERTA, 22 febr. - In het Sint-Lucas Ziekenhuis in Winschoten is gisteren een driejarig meisje uit Beerta overleden na te zijn gebeten door een pitbull-terrier. De hond is onmiddellijk na het incident in opdracht van de officier van justitie afgemaakt. Volgens de directeur van de Landelijke Inspectie Dierenbescherming, D. van Oers, is het de eerste keer dat er in Nederland iemand overlijdt na beten van een pitbull-terrier.

Het meisje speelde bij een vriendje in de buurt, toen de beide kinderen ruzie kregen. Volgens de Groningse officier van justitie, mr. M. Geerds, heeft de hond van de familie van het vriendje 'de zaak nogal serieus opgevat' en het meisje aangevallen. Zij werd met ernstig hoofdletsel in het ziekenhuis in Winschoten opgenomen, waar ze aan haar verwondingen overleed.

Van Oers vindt dat naar aanleiding van dit geval de maatregelen tegen deze hondensoort dienen te worden heroverwogen. Hij is voorstander van een landelijk aanlijn- en muilkorfgebod voor de pitbulls. De Tweede Kamer-fractie van Groen Links dringt vandaag in schriftelijke vragen aan minister Braks aan op een fok-, koop- en verkoopverbod voor pitbullterriers.

Tegen de eigenaar van de hond wordt geen strafvervolging ingesteld. Volgens mr. Geerds is er geen sprake van strafbare feiten, aangezien de eigenaar zijn hond niet tegen het slachtoffer heeft opgehitst.