Aanpassing tarieven voor STER-reclame

HILVERSUM, 22 febr. - Onder druk van de concurrentie van het commerciele televisiestation RTL-Veronique zal de Stichting Etherreclame (STER) per 1 april de tarieven voor reclame op Nederland 1 en 2 aanpassen aan de kijkdichtheid die op deze netten wordt gehaald. Dit heeft de STER gisteren bekendgemaakt. Adverteerders dreigden in de eerste helft van het jaar voor tientallen miljoenen guldens contracten te annuleren. Daarnaast trekt vooral Nederland 2 minder kijkers sinds vorige week op Veronique de 'sterren'-programma's van producent Joop van den Ende te zien zijn. Het gemiddelde niveau van de tarieven blijft volgens de STER gehandhaafd. Adverteerders zullen echter onder meer tegenvallende kijkcijfers gecompenseerd krijgen met gratis zendtijd in juli en augustus. De Bond van Adverteerders noemt de aanpassing 'een stap in de goede richting'.