Westerterp weg uit directie olietermijnmarkt Roefex

ROTTERDAM, 21 febr. - De directie van de Rotterdamse olietermijnmarkt Roefex wordt per 1 maart a.s. versterkt met de heer R. F. Sandelowski, die tevens directeur is van de Financiele Termijnmarkt in Amsterdam. Sandelowski wordt Algemeen directeur van Roefex, de huidige directeur drs. P. W. H. de Jong wordt directeur belast met de interne organisatie. Per 1 mei treedt drs. T. E. Westerterp terug als interim president-directeur van Roefex en wordt dan gedelegeerd commissaris. In januari had Westerterp, die ook president-directeur van de Optiebeurs in Amsterdam is, al de wens te kennen gegeven zich terug te trekken. Op verzoek van de Raad van commissarissen is hij aangebleven tot nu in zijn opvolging is voorzien. Westerterp onderstreepte vanochtend in een reactie dat zijn terugtreden niets te maken heeft met wat een groep ontevreden handelaren op de beursvloer hem eind vorige week verweten. De handelaren bestookten Westerterp met een brief waarin zijn aftreden werd geeist. Intussen hebben andere handelaren zich van die brief gedistantieerd.