Hongaar Joo vaste dirigent van Brabants Orkest

DEN BOSCH, 21 febr. - Het Brabants Orkest heeft de uit Hongarije afkomstige Arpad Joo met ingang van september 1991 voor vijf jaar benoemd tot vaste dirigent. Heinz Friesen wordt vaste gastdirigent. Friesen was in het seizoen '88-'89 al benoemd tot dirigent en artistiek adviseur van het Brabants Orkest, maar zag daar om gezondheidsredenen van af. Joo en Friesen zullen samen het artistiek beleid voeren.

Joo is al gastdirigent van het Brabants Orkest. Vanaf 1991 zal hij per seizoen dertig concerten dirigeren. Heinz Friesen neemt vijftien concerten voor zijn rekening. Het Brabants Orkest verzorgt jaarlijks honderdtwintig concerten. In 1988 dirigeerde Joo het orkest tijdens een tournee door West-Duitsland en Oostenrijk.

Het Brabants Orkest, gehuisvest in Den Bosch, verhuist in 1992 naar Eindhoven. Het wordt daar de vaste bespeler van een nieuw muziekcentrum.