Een bejaarde Taiwanese parlementarier wordt ...

Een bejaarde Taiwanese parlementarier wordt belaagd door betogers als hij het parlementsgebouw in Taipei wordt binnengeholpen. Honderden demonstranten bij het parlement eisten gisteren het terugtreden van de zogeheten Vasteland-gedeputeerden, die niet aan verkiezingen hebben deelgenomen sinds de nationalistische regering in 1949 uit China naar Taiwan vluchtte. Deze bejaarden, die een ruime financiele vergoeding voor hun aftreden als parlementarier hebben afgewezen, beheersen het parlementaire leven nog steeds. De betogers schreeuwden verwensingen naar de oude parlementariers en gooiden stenen en flessen naar hun auto's. Zeker een bejaarde werd onwel - toen een ambulance later van het parlementsgebouw wegreed schreeuwden betogers leuzen als 'Schiet op en sterf!' Toen betogers het gebouw probeerden te bestormen werden ze teruggeslagen door oproerpolitie. Langdurige schermutselingen tussen politie en demonstranten volgden, waarbij ongeveer 70 mensen werden gewond. (Foto AP)