Text Lite

Lichtkrantenfabrikant Text Lite wil twee van haar drie werkmaatschappijen onderbrengen in joint-ventures met de Taiwanese componentenfabrikant Taiwan Liton. De lichtkrant-activiteiten worden ondergebracht in Text Lite Vision en de color motion-activiteiten in Text Lite Color Motion, waarin Taiwan Liton Electronic Company voor 30 procent gaat deelnemen. De werkmaatschappij waarin de pocket telex-activiteiten zijn ondergebracht blijft voor 100 procent in Text Lite handen.

Het Taiwanese bedrijf steekt ruim fl.2 miljoen in het kapitaal van beide ondernemingen, waarin Text Lite de bedrijfsactiviteiten onderbrengt. Taiwan Liton is onderdeel van de Liton Groep en produceert elektronische componenten. Het bedrijf heeft een jaaromzet van fl.

150 miljoen. Taiwan Liton heeft in de samenwerkingsovereenkomst een optie gekregen om haar belang van 30 procent in de nieuwe ondernemingen binnen 3 jaar uit te breiden tot 51 procent tegen nader overeen te komen voorwaarden.