Kinderbijslag door Belgie aangevuld

BREDA, 20 febr. - Vanaf 1 mei van dit jaar zal Belgie in sommige gevallen forse aanvullingen geven op Nederlandse kinderbijslag voor een Nederlandse grensarbeider. Het gaat om een Nederlandse grensarbeider die in Belgie werkt met een Nederlandse partner die in Nederland werkt of een uitkering geniet. In dat geval wordt de Nederlandse kinderbijslag uitgekeerd, die ruwweg vijftig tot honderd procent onder de Belgische kinderbijslag ligt. Vanaf 1985 achtte Belgie zich niet gebonden aan uitspraken van het Europese hof van justitie dat het op die Nederlandse kinderbijslag aanvullingen moest geven tot het Belgische niveau. Krachtens een EG-verordening is Belgie vanaf 1 mei echter verplicht om die aanvulling te geven. Er werken ongeveer vierduizend Nederlanders in Belgie.