Ernesto Cardenal, dichter, priester en ...

Ernesto Cardenal, dichter, priester en oud-minister van cultuur in Nicaragua, krijgt een ere-doctoraat van de Vrije Universiteit (VU) in Amsterdam. Cardenal (64) is als ere-doctor voorgedragen wegens 'zijn onvermoeibare inzet voor de culturele ontwikkeling van de armsten uit de Nicaraguaanse samenleving'.

De Nicaraguaan was van 1979 tot 1988 minister van cultuur in zijn land. Ter gelegenheid van het tweeentwintigste lustrum kent de VU verder eredoctoraten toe aan de huisarts-epidemioloog dr D. Hoogendoorn, directeur van het Provinciaal Waterleidingbedrijf Noord-Holland C. Sprey en de Indonesische natuurkundige dr L. Witardjo. De eredoctoraten worden op 22 oktober uitgereikt, als de honderdtiende verjaardag van de Vrije Universiteit wordt gevierd.