Ayrton Senna

De strijdbijl tussen de Britse auto-renstal McLaren en de internationale automobielfederatie FISA mag dan even begraven zijn, de problemen rond het verlenen van een super-licentie aan de Braziliaan Ayrton Senna zijn nog steeds niet voorbij. Gisteren verklaarde de Franse voorzitter van de FISA, Jean-Marie Balestre, dat er gewacht wordt tot de openingsrace van het Formule I-seizoen op 11 maart alvorens de Zuidamerikaan de schriftelijke toestemming krijgt van start te gaan. In een interview verklaarde Balestre dat Senna een afspraak met de federatie om geen commentaar meer te leveren over de ruzie tussen de twee, niet was nagekomen. 'Hij moet oppassen anders krijgt hij zijn licentie alsnog niet', stelde de Fransman.

De Belg Jean-Pierre van Rossem, de bezitter van de Onyx racestal, heeft zich gisteren teruggetrokken voor het wereldkampioenschap in de Formule I. Doorslaggevend daarbij was het besluit van motorleverancier Porsche komend seizoen in zee te gaan met Arrows. De Belg is woedend op de Duitse automobielfabriek, die volgens Van Rossem gemaakte afspraken heeft geschonden. Op het hoofdkantoor van Porsche wordt dat ontkend.