Vele tienduizenden Nicaraguanen hebben gisteren ...

Vele tienduizenden Nicaraguanen hebben gisteren deelgenomen aan de grootste anti-sandinistische betoging die ooit in Nicaragua is gehouden.

De demonstratie markeerde het einde van de verkiezingscampagne van de oppositiecoalitie UNO, een verbond van veertien partijen uit het gehele politieke spectrum. Oppositieleidster mevrouw Violeta Barrios de Chamorro, kandidaat voor het presidentschap, en haar kandidaat-vice-president, Virgilio Godoy namen in het centrum van de hoofdstad Managua de toejuichingen in ontvangst van een menigte die naar schatting tussen de 30.000 en 50.000 mensen bedroeg. Volgens recente opiniepeilingen van verschillende, ook Amerikaanse, onderzoeksinstituten zal de door de VS gesteunde UNO het volgende week zondag echter gaan afleggen tegen het Sandinistische Front van president Daniel Ortega en zijn vice-president Sergio Ramirez. (Foto AFP)