Ongeregeldheden

In de resterende wedstrijden van India bij het WK-hockey in Lahore zal steeds het tribunevak achter de dug-out van het team worden afgezet.

Uit dat deel van het stadion werden zaterdag bij het duel Nederland-India stenen en stukken hout op het veld gegooid. De tweede helft begon derhalve met vertraging. De de internationale hockeybond (FIH) dreigde de wedstrijd te staken als er zich daarna nog problemen zouden voordoen. Het duel had dan op de rustdag van het toernooi, morgen, zonder publiek moeten worden overgespeeld. De spelers van India werden na afloop in de bus met daarop de naam van Nederland naar het hotel teruggereden.

Gisteren deden zich bij het treffen Australie-India geen problemen voor. De Indiase ploeg wordt wegens het politieke conflict over de deelstaat Kashmir al tijdens het gehele toernooi vijandig benaderd door de Pakistaanse toeschouwers. Volgens coach Ganesh heeft India nog geen moment overwogen zich terug te trekken voor de restvan het WK.