Luchtkasteel

Een topbestuurder van de UEFA heeft een plan voor een Europese voetbalcompetitie met zestien ploegen bestempeld als een luchtkasteel. De Schot David Will, een van de vice-voorzitters van de UEFA, dreef de spot met een artikel in een Schotse krant die een geheime overeenkomst tussen zestien clubs meldde. Wel gaf Will toe dat de UEFA denkt het systeem van geplaatste clubs in de Europese toernooien uit te breiden. In de zondagskrant werden de namen van Liverpool, Arsenal en Glasgow Rangers genoemd als Britse vertegenwoordigers, AC Milan en Napoli uit Italie, Real Madrid uit Spanje en Bayern Munchen uit de Bondsrepubliek. Volgens de Schotse krantis AC Milan-voorzitter Silvio Berlusconi de drijvende kracht achter de supercompetitie die in november volgend jaar zou moeten beginnen. Opvallend is dat PSV niet wordt genoemd bij de zestien clubs, terwijl de landskampioen zich al regelmatig voorstander heeft getoond van de Europese competitie.