BOEKAREST - Parachutisten brengen de Roemeense ...

BOEKAREST - Parachutisten brengen de Roemeense vice-premier Gelu Voican-Voiculescu, een generaal, in veiligheid nadat hij gisteren urenlang had vastgezeten in het door fel anti-communistische demonstranten bestormde en bezette hoofdkwartier van de regering. Toen Voican, het enige in het gebouw aanwezige lid van het kabinet, met de binnengedrongen betogers wilde spreken dreigde men hem van een balkonte gooien. Hij werd ontzet door militairen, die hem in zijn kamer opsloten en hem bewaakten totdat parachutisten het gebouw hadden ontruimd. Daarbij zijn volgens onbevestigde berichten twee parachutisten zo zwaar gewond dat ze later stierven. Bij de bezetting van de zetel van de regering is grote schade aangericht. De demonstranten eisten het aftreden van president Iliescu en van andere leden van het Front van Nationale Redding, die zij uitmaakten voor communisten. (Foto AFP)