Kabinet legt zich neer bij afwijzing hoger huurforfait

DEN HAAG, 17 febr. - Het kabinet heeft zich neergelegd bij de afwijzing door de Eerste Kamer van de verdere verhoging van het huurwaardeforfait. Dit heeft premier Lubbers gisteren meegedeeld na de ministerraad. De intrekking van het wetsvoorstel heeft tot gevolg dat het huurwaardeforfait 1,8 procent blijft en dat de verlaging van de overdrachtsbelasting die bij het kopen van bestaande woningen moet worden betaald, niet doorgaat. Een meerderheid in de Senaat van CDA, VVD en D66 liet deze week weten tegen het wetsvoorstel te zijn. Het kabinet heeft nu besloten het wetsvoorstel dat eerder wel door de Tweede Kamer was aanvaard, in te trekken. Of er dit jaar nog een nieuw wetsvoorstel over het huurwaardeforfait komt, wilde Lubbers niet zeggen.