Gemeente wil einde conflict Barleaus

AMSTERDAM, 17 febr. - Het gemeentebestuur van Amsterdam wil dat snel een einde komt aan de moeilijkheden op het Barlaeus-gymnasium. Dinsdag praten burgemeester E. van Thijn, wethouder A. Wildekamp (onderwijs) en de wethouder juridische zaken, R. ten Have, met een vertegenwoordiging van de medezeggenschapsraad van het Barlaeusgymnasium. Tijdens het gesprek, waar de medezeggenschapsraad begin deze maand om heeft gevraagd, moet duidelijk worden of de docenten bereid zijn het gezag van de rectrix, C. de Vries Lentsch, te aanvaarden zodat een einde komt aan de 'problematische toestand' op het gymnsium. Zo niet dan overweegt het gemeentebestuur disciplinaire maatregelen die kunnen varieren van een waarschuwing tot schorsing. Dat heeft een woordvoerster van de gemeente meegedeeld.