Frans Kellendonk overleden

AMSTERDAM, 17 febr. - De schrijver Frans Kellendonk is donderdagavond op 39-jarige leeftijd overleden in zijn woning te Amsterdam. Hij was al geruime tijd ernstig ziek.

Kellendonk, die in 1951 in Nijmegen werd geboren, studeerde Engels en was vervolgens werkzaam aan verschillende Nederlandse universiteiten. In 1977 debuteerde hij met de verhalenbundel Bouwval, die werd bekroond met de Anton Wachterprijs. Later volgden de korte romans De nietsnut (1979) en Letter en geest (1982), en in 1983 de verhalenbundel Namen en gezichten. Drie jaar later publiceerde hij de roman Mystiek lichaam, waarvoor hij in 1987 de F. Bordewijkprijs kreeg. In datzelfde jaar verscheen zijn essaybundel De veren van de zwaan en was hij enkele maanden als gastschrijver verbonden aan de Rijksuniversiteit in Leiden.

Pag.6: Voortdurend in verzet