RAI gaat nauwer samenwerken met MEC-Centrum

AMSTERDAM, 16 febr. - Het Maastrichtse Expositie en Congres Centrum (MECC) en de RAI in Amsterdam hebben overeenstemming bereikt over een nauwe samenwerking tussen de twee tentoontellings- en congrescentra per 1 maart. De samenwerking moet de internationale concurrentiepositie van Nederland als belangrijk Europees- en congresland verder versterken en ontwikkelen. Een woordvoerder van de RAI heeft dit vandaag bekendgemaakt. 'Amsterdam heeft veel ervaring in het organiseren en ontwikkelen van met name nieuwe initiatieven. Het MECC heeft veel ruimte, die wij niet hebben omdat uitbreidingsplannen zijn vertraagd door allerlei procedures', zei de woordvoerder van de RAI. De samenwerking behelst concreet het ontwikkelen van plannen om op joint-venturebasis in Maastricht een aantal nieuwe beurzen te ontwikkelen. Verder zal de RAI de verantwoordelijkheid op zich nemen van het management van het MECC. De organisaties vinden dit nodig voor een 'duidelijke eenheid van commercieel beleid'.

Het MECC blijft een zelfstandige financiele eenheid, aldus de woordvoerder van de RAI. De RAI (circa 360 man personeel) zette vorig jaar fl.120 miljoen om. Het MECC heeft circa 45 mensen in dienst en boekte vorig jaar een omzet van fl.8,7 miljoen.