Otra

De winst van de technische groothandelsgroep Otra is het afgelopen jaar volgens voorspelling met ruim 30 procent gestegen tot fl.50,5 miljoen tegen fl.38,8 miljoen in 1988. De winst per aandeel ging daarmee van fl.11,89 naar fl.15,30. De omzet kon 37 procent omhoog naar fl.2,1 miljard. De autonome groei was bescheiden en behaalde 8,6 procent. Door de gunstige ontwikkelingen in Nederland en de Bondsrepubliek hebben alle groepen goed gedraaid, waardoor het resultaat hoger kwam te liggen dan verwacht. Otra stelde in november vorig jaar de verwachting nog naar boven bij, waarbij het concern een winstgroei voorspelde van 'ten minste 25 procent'.

Eerder dat jaar sprak de technische groothandel nog over een winststijging van 'ruim 20 procent'.

Voorgesteld wordt een dividend van fl.7 per aandeel tegenover fl.5,20 in 1988. De jaarlijkse vergadering van aandeelhouders is vastgesteld op 16 mei 1990.