Noodweer in de Alpen treft Nederlanders

ROTTERDAM, 16 febr. - Nederlandse toeristen ondervinden last van het noodweer in de Alpen. Hoewel het grootste deel van de wintersporters pas over ruim een week in de crocusvakantie wordt verwacht, krijgen de alarmcentrales al meldingen binnen van Nederlanders die in de problemen zijn geraakt. De grootste problemen doen zich voor in het Oetztal in Oostenrijk.

Door de zware sneeuwval en de regen die erop volgde ligt er in de gebieden een enorm pak zeer zware sneeuw dat er voor zorgt dat mensen hun vakantiebestemming niet kunnen verlaten. Volgens woordvoerder D. J. Pleiter van de SOS-Alarmcentrale in Amsterdam zijn er tot nu toe zeventien meldingen binnengekomen van toeristen die vastzitten in hun hotels en appartementen. Er zijn geen gevallen van lichamelijk letsel bij de Nederlandse toeristen als gevolg van het noodweer gemeld. De ANWB- alarmcentrale liet weten dat er ook geen meldingen van ongelukken met Nederlandse wintersportgangers zijn binnengekomen. Stormen en lawines in de Franse Alpen hebben aan zeker zes mensen het leven gekost. Drie mensen worden nog vermist, aldus de lokale autoriteiten. In Zwitserland zijn twee mensen omgekomen onder een modderstroom.