Call-girl herroept verklaring over seksfeesten VDB

BRUSSEL, 15 febr. - De opwinding over 'roze balletten' waarbij hooggeplaatste Belgen eind jaren zeventig betrokken zouden zijn geweest ebt weer even snel weg als ze is opgekomen. Gisteren werd bekendgemaakt dat Maud Sarr, de call- girl die deze week op de televisie onder anderen oud-premier Paul Vanden Boeynants ervan beschuldigde te hebben deelgenomen aan seksorgieen met minderjarige jongens, haar verklaringen gedeeltelijk heeft ingetrokken. De 41 jarige, in de buurt van Namen wonende prostituee zou die hebben afgelegd om een aantal oude rekeningen te vereffenen en tegelijkertijd haar financiele situatie te verbeteren. Volgens de Belgische kranten heeft VTM, het commerciele televisiestation dat een vraaggesprek met Maud Sarr uitzond, haar 20.000 frank (1.100 gulden) betaald. De parlementaire onderzoekcommissie inzake banditisme en terrorisme heeft nu besloten VDB, die volgende week voor de commissie moet getuigen, geen vragen te zullen stellen over zijn beweerde deelname aan de seksfuiven. De commissie is van oordeel dat de documenten die hierover bestaan te weinig om het lijf hebben. Tien jaar geleden is Maud Sarr al eens veroordeeld wegens meineed door de toenmalige procureur Henri Jaspar, een van de mensen die zij beschuldigde van deelname aan de roze balletten. De onderzoekscommissie heeft wel de Belgische minister van justitie, Melchior Wathelet, gevraagd de zaak nog eens grondig te onderzoeken.