Zestienhonderd stagiaires V en D

ROTTERDAM, 15 febr. - Zestienhonderd scholieren van het middelbaar handelsonderwijs zullen in de week van 12 tot en met 17 maart massaal stage lopen bij 45 van de 60 vestigingen van Vroom en Dreesmann. Zij gaan vooral in de verkoop werken, maar treden ook op als etaleur, alles onder begeleiding van het reguliere personeel.

De actie onder het motto 'V en D klapt uit de school' is volgens woordvoerder J. Lempers bedoeld om de contacten met het onderwijs te intensiveren en de aansluiting met de beroepspraktijk te verbeteren. Het middelbaar handelsonderwijs geldt voor V en D ongeveer als 'hofleverancier' van het middenkader. Leraren uit deze studierichting hebben vaak al stage gelopen bij het warenhuisconcern.

De leerlingen, die ook op de wekelijkse koopavond meedraaien, krijgen voor hun werk geen financiele vergoeding, maar wel een zwarte trui met rode button als herkenbare kleding.