Roemenie

De aanstelling van een nieuw bestuur moet de eerste stap zijn van de Roemeense voetbalbond om af te rekenen met het verleden. In een geheime stemming is Mircea Pascu gekozen tot voorzitter. In zijn aanvaardingstoespraak ging hij in op de talrijke affaires in de afgelopen decennia. 'Recht, rechtvaardigheid en eerlijkheid zullen voortaan hoog in ons vaandel staan. Iedere poging tot manipulatie zal worden gestraft.'

De woorden van Pascu vonden direct navolging bij het bestuur van Steaua. De nationale beker, die de ploeg in 1988 onder verdachte omstandigheden won, werd teruggegeven. In de finale tegen stadgenoot Dinamo liep het team van het veld toen de scheidsrechter een treffer van Steaua afkeurde. Valentin Ceausescu, de zoon van de dictator, riep belegde daarop een familieberaad. Zijn moeder Elena bepaalde vervolgens dat de beker de legerclub toekwam.