Bredero-combinatie krijgt opdracht Statoil

ROTTERDAM, 15 febr. - De Nederlands-Noors-Britse bedrijvencombinaties Ncoat en Bredero Norwegian Coaters hebben van de Noorse oliemaatschappij Statoil contracten gekregen ter waarde van in totaal 280 miljoen gulden voor de bekleding van een grote pijpleiding in het Noorse continentaal plat.

De zogenoemde Zeepipe met een totale lengte van 850 kilometer, die in 1991 en 1992 wordt gelegd, wordt door de bedrijvencombinaties schoongemaakt, bekleed met een anti-roestmiddel en met een laag gewapend beton van 20 centimeter dikte. Deze bekleding moet de pijp voldoende gewicht geven om stabiel op de zeebodem te blijven liggen en bescherming bieden tegen eventuele ankerschade.

Ncoat, een combinatie van het Noorse bedrijf A/S Veldekke en de Nederlandse bedrijven Schokindustrie, Key en Kramer en Hollandse Beton Waterbouw zorgt in Rotterdam voor de bekleding van 530 kilometer pijplijn; Bredero Norwegian Coaters doet de overige 320 kilometer in Leith, Engeland.

Voor de Hollandse Betongroep en Key en Kramer gaat het om een order van ongeveer 160 miljoen gulden. Het werk begint deze zomer en duurt tot eind 1992.