Adviesbureau legt beslag op woning Van den Ende

AMSTERDAM, 15 febr. - Het reclame-adviesbureau PRAD heeft beslag laten leggen op de woning van tv-producent J. van den Ende en op prive-bezit van A. E. Laquer, directeur van Venture Capital Investors (VCI), de grootste aandeelhouder van TV10. PRAD, dat reclamecampagnes opzette voor Van den Ende Productions en voor de mislukte commerciele zender TV10, heeft van de laatste nog 800.000 gulden tegoed. Volgens Van den Ende Productions slaat PRAD met de beslaglegging op de woning de plank mis omdat Van den Ende slechts korte tijd algemeen directeur is geweest van TV10 op verzoek van VCI. Hij werd in die functie al snel opgevolgd en trok zich ook terug als aandeelhouder van TV10. Volgens Van den Ende Productions is overeengekomen dat VCI de schulden van TV10 moet betalen. Hoeveel geld de gezamenlijke crediteuren nog van TV10 te vorderen hebben is onbekend.