Wielrennen

De Internationale Wielerunie UCI krijgt 7 april een Europese tegenhanger. Aan de vooravond van de wereldtitelstrijd veldrijden, op 2 februari, werd in Bilbao de eerste aanzet gegeven van de oprichting van de Europese Wieler Unie (EUC). Begin april krijgt de organisatie in Zurich, de thuishaven van de nieuwe bond, definitief gestalte. De nieuwe federatie stelt zich ten doel de belangen van de Europese wielersport in alle internationale colleges beter te gaan behartigen. Wie er in het bestuur komen, is nog onduidelijk.

Het wegvallen van Paternina als sponsor van een professionele wielerploeg heeft voor de Italiaanse formatie van Del Tongo plezierige gevolgen. De equipe schoof in het klassement van de internationale federatie van wielerprofessionals, de FICP, op naar de twintigste positie. De eerste twintig formaties op de ranglijst van de FICP hebben het recht deel te nemen aan wereldbekerwedstrijden in 1990. De lijst wordt aangevoerd door twee Nederlandse formaties. PDM (Gisbers) staat eerste, Buckler (Raas) volgt op geringe achterstand. Panasonic (Post-5e) en TVM (Priem-17e), kunnen ook starten in de wereldbekercyclus.