Pang vertrekt

De samenwerking tussen de Nederlandse vrouwen volleybalploeg en de Chinese trainer Wuqiang Pang is sinds gisteren voorbij. De al maanden sluimerende onrust binnen het team over de werkwijze van de oefenmeester is tijdens de eerste training na kwalificatie voor de B-wereldtitelstrijd, uitgepraat. 'We zijn gewoon op elkaar uitgekeken, het heilig vuur is zogezegd uit, ' stelde Jantien Berg. 'Het is niet een zaak van een paar speelsters, maar van de hele groep die het niet meer zag zitten samen te werken. Er moest een oplossing komen, want geen van beide partijen, dus ook Pang niet, wilde zo door gaan. Het was voor hem natuurlijk de laatste maanden niet echt prettig werken met een groep die weinig vertrouwen in hem had. We gaan gelukkig zonder rancunes uit elkaar. Het belangrijkste is nu eerst een oplossing zoeken.' Ook de Nederlandse Volleybal Bond zal aan het werk moeten. Pang tekende vorig jaar een contract tot en met de Olympische Spelen van 1992 in Barcelona. Volgens een woordvoerder van de NeVoBo wil het bestuur niet reageren. In een vergadering van het hoofdbestuur van zaterdag zal op de ontstane situatie worden ingegaan.