Aalberts Industries boekt opmerkelijke winststijging

UTRECHT, 14 febr. - De winst van Aalberts Industries (industriele toelevering) is vorig jaar met 65 procent gestegen van 4,7 tot 7,7 miljoen gulden. De winst per aandeel steeg met 57 procent tot fl.4,04. Aalberts handhaaft de dividend-uitkering op 25 procent ofwel fl.1,00 desgewenst deels in aandelen en wil die 25 procent ook de komende jaren handhaven. Voor dit jaar voorziet directeur J. Aalberts verdere groei van omzet en winst. De omzet groeide vorig jaar met 41 procent van 70,4 tot 100,3 miljoen gulden. Naar schatting de helft van die omzetgroei was te danken aan acquisities.

Het aantal uitstaande aandelen is vorig jaar met 90.000 gestegen tot 1.910.000. Hiervan waren 40.000 stuks stock-dividend. De andere 50.000 zijn a fl.65 onderhands geplaatst in verband met de aankoop van SDB Industries, een fabrikant van aluminium vitrines en andere aluminiumprodukten.

De orderportefeuille ligt volgens Aalberts nu 20 procent hoger dan vorig jaar. Aalberts heeft net een grote langjarige order afgesloten met Siemens voor levering van onderdelen voor computerprinters. Deze order heeft een waarde van 25 miljoen gulden.

De koers van het aandeel Aalberts is vorig jaar meer dan verdubbeld van fl.29,70 tot fl.65,30 nu. De koers/winstverhouding, die beleggers voor Aalberts willen betalen, steeg vorig jaar met bijna vijftig procent van 11,5 naar 16. J. Aalberts zelf heeft 42 procent van de aandelen. Mededirecteur ir. J. H. J. Kemme heeft 2,5 procent.