Slimme fans Napoli missen beelden topper tegen Milan

ROME, 13 febr. - Bijna alle Italianen zijn wel supporter van de een of andere voetbalclub, maar sommigen hebben meer kansen om hun club te volgen dan anderen. Omdat de kaartjes voor de wedstrijd Milan-Napoli van afgelopen zondag al snel uitverkocht waren dacht een aantal tifosi uit Napels slim te zijn.

We leggen allemaal 10.000 lire (vijftien gulden) op tafel om een schotelantenne te kopen, dan kunnen we de beelden pikken waarmee de Rai de wedstrijd overstraalt, was de gedachte. Jammer alleen dat de Rai er achter kwam en de signaaldiefstal technisch onmogelijk maakte. Desondanks slaagde een prive-zender, Teleclub 96, er wel in, maar veel supporters in Napoli kwamen daar pas achter toen de wedstrijd al was afgelopen. De minister van begroting, Paolo Cirino Pomicino, had een betere oplossing. 'De Rai is geen prive-bezit en het is daarom juist dat een twintigtal Napolitanen de kans krijgt om de voetbalwedstrijd bij te wonen, ' zei hij toen hij zondagmiddag met een groep vrienden voor de Rai-studio in Napels stond en eiste te worden toegelaten. De autoriteit wint vrijwel altijd in Italie en hoewel veiligheidsbeamten tegenstribbelden, moesten zij toch zwichten voor de macht van de minister. Zo heeft die achter een regie-monitor kunnen zien hoe zijn club werd weggespeeld. De vakbonden zijn woedend over het machtsmisbruik van de minister en eisen dat premier Andreotti een openbaar standje geeft.