Partij Spaans centrum schuift naar links

MADRID, 13 feb. - De centrum-liberale partij CDS van oud-premier Adolfo Suarez heeft besloten om op landelijk, regionaal en nationaal niveau te streven naar coalities met de regerende sociaal-democraten van de PSOE. Het besluit werd afgelopen weekeinde genomen tijdens een partijcongres in Torremolinos en betekent een koerswijziging voor de liberalen, die tijdens de laatste parlementsverkiezingen een gevoelige nederlaag leden. 'We geven de gedachte niet op dat we ooit nog een partij met een absolute meerderheid worden, ' zei Suarez na afloop van het congres, 'maar voorlopig moeten er akkoorden met de PSOE worden gesloten want zij zijn de regering.' Tot dusver hebben de centrum-liberalen steeds onderstreept dat zij een strikt onafhankelijk alternatief vormden voor zowel de sociaal-democraten als de rechtse Partido Popular.