ICA gaat over in handen van United Dutch

ROTTERDAM, 13 febr. - ICA Holding is in handen gekomen van de beleggingsmaatschappij United Dutch Holdings. United Dutch heeft met 31 procent van de aandelen, 'een controlerend belang' in ICA genomen. Voorts is door een aantal grotere aandeelhouders van ICA optie verleend aan United Dutch om aandelen van hun te kopen, aldus een gezamenlijke mededeling. De raad van commissarissen en een deel van de raad van bestuur zal worden vervangen door mensen van United Dutch. Deze beleggingmaatschappij kocht vorig jaar de noodlijdende rederij Van Nievelt Goudriaan en co.

Het is voor tweede maal in een jaar tijd dat ICA van eigenaar wisselt. Oorspronkelijk maakte ICA Holding deel uit van de beleggingen van de Zwitserse Sasea Holding van de Italiaan Florio Fiorini. Begin vorig jaar werd ICA echter overgenomen door directeur/mede-eigenaar Hankes-Drielsma en een aantal partners.

Onder het bewind van Hankes Drielsma, die als directielid vertrekt, ontwikkelde ICA het afgelopen jaar ambitieuze plannen in de onroerend goed-ontwikkeling. Hiertoe werd ondermeer een belang genomen in het Britse onroerend goedfonds ALP en een groot aantal huurappartementen in Parijs gekocht. De plannen in de belegging en ontwikkeling van onroerend goed zullen volgens woordvoerders gewoon doorgaan.