Winst Bollegraf

Manon Bollegraf won met haar Amerikaanse partner McGrath gisteren de dubbelspelfinale van het Grand-Prixtoernooi in Wichita. Beide speelsters versloegen het Amerikaanse duo Daniels/White met 6-0 en 6-2. Ivan Lendl behaalde in Milaan zonder problemen zijn 85ste Grand-Prixtitel. In de eindstrijd was de Amerikaan Tim Mayotte, die in de halve eindstrijd nog verrassend zijn landgenoot John McEnroe versloeg, niet in staat de nummer een van de wereldranglijst in problemen te brengen. Lendl zegevierde met 6-3, 6-2. Overigens treedt Ivan Lendl deze maand voor het eerst in zes jaar weer in Tsjechoslowakije aan voor een tenniswedstrijd. Lendl, die in 1984 voor het laatst in zijn geboorteland aktief was, speelt op 27 februari in Praag tegen zijn landgenoot Miloslav Mecir. Beide spelers dragen hun verdiensten van dit duel af aan een hulporganisatie voor kinderen.

Andre Agassi veroverde gisteren in San Francisco zijn eerste titel van het jaar. In de eindstrijd van het met 425.000 gulden gedoteerde toernooi versloeg hij zijn landgenoot Todd Witsken simpel in twee sets. In Guaruja liet Martin Jaite andermaal zien dat hij in Zuid-Amerika zijn beste resultaten aflevert. De Argentijn, nummer dertien op de wereldranglijst, zegevierde in de Braziliaanse stad Guaruja in de eindstrijd van het met 275.000 gulden gedoteerde toernooi over Luis Matar.