Sprinttest

Een week voor het toernooi om het wereldkampioenschap allround (mannen), hebben de Nederlandse deelnemers een geslaagde sprinttest afgelegd. Ben van der Burg, Gerard Kemkers, Bart Veldkamp en Thomas Bos verbeterden op de hooggelegen baan van Collalbo (Italie) hun persoonlijke records op de 1000 meter. Van der Burg, die na een mislukte 500 meter 1.16,14 klokte, moest alleen de Amerikaanse sprinter Nick Thometz (1.15,84) laten voorgaan. Thometz' landgenoot Dan Jansen noteerde met 37,43 de beste 500-metertijd. Snelste Nederlander was Kemkers: 39,02. Menno Boelsma heeft Bauke Jonkman in de strijd om een plaats in de Nederlandse ploeg voor de wereldtitelstrijd sprint teruggewezen. Arie Loef, Nederlands kampioen 500 en 1000 meter, maakte in het weekeinde in Inzell een geslaagde rentree.

Boelsma wordt na Tjerk Terpstra en Gerjan van de Brink volgens verwachting de derde Nederlander voor het toernooi dat op 24 en 25 februari in Tromso (Noorwegen) wordt gehouden.