Duitse afvaardiging

Voor het eerst heeft een hoge Oostduitse sportbestuurder verklaard dat het goed mogelijk is dat al bij de Olympische Spelen van Barcelona een Duitse ploeg deelneemt. Volgens Georg Zorowka, vice-voorzitter van het Oostduitse NOC, hangt de uiteindelijke beslissing voor een gezamelijke afvaardiging af van de verkiezingen in de DDR. Eerder deze week liet Willy Daume, de president van het Westduitse Olympische Comite, weten dat het IOC de vorming van een Duitse ploeg voor Barcelona niet in de weg zal staan. Aanvankelijk reageerde de DDR niet enthousiast op de uitspraken van Daume. NOC-voorzitter Gunther Heinze zei enkele dagen geleden dat het te ver ging tot een gezamenlijke afvaardiging te komen. Volgens hem bereiden de Oostduitse atleten zich voor op Barcelona als Oostduitse ploeg.