Demonstratie tegen 'city-vorming'

AMSTERDAM, 12 febr. - Ongeveer vierhonderd demonstranten hebben zaterdagmiddag geprotesteerd tegen 'city-vorming'. De deelnemers trokken in een optocht vanaf het Centraal Station langs een aantal lokaties waar gebouwen staan of nog moeten komen die in hun ogen nooit gebouwd hadden mogen worden of er niet mogen komen. Het initiatief voor de demonstratie ging uit van een aantal Amsterdamse kraakgroepen. Volgens de organisatoren verliezen de besturen van veel gemeenten de belangen van de burgers uit het oog. Ze richten het beleid te veel, zo luidt de klacht, op het aantrekken van kapitaalkrachtige investeerders en bedrijven. De prestigieuze projecten die daarvan het resultaat zijn, hebben tot gevolg dat er betaalbare woonruimte verdwijnt ten gunste van luxe appartementen, grote winkelcentra en dure kantoorgebouwen.