Barcelona verder in problemen

MADRID, 12 febr. - Ronald Koeman miste in de Spaanse competitie tegen Mallorca een strafschop voor Barcelona, waardoor de Catalaanse ploeg de kansen op het landskampioenschap wel definitief kan vergeten. Barcelona kwam mede door het falen van Koeman niet verder dan 1-1. Real Madrid gaat intussen door met het vergroten van de voorsprong. De landskampioen won met 3-0 bij Cadiz, waar Real woensdag al voor de beker aan de positieve kant van de score was gebleven. Martin Vasquez, Reals uitblinker van de laatste weken, maakte twee doelpunten. Butragueno scoorde een keer. Met de topper tegen Barcelona in het Bernabeu-stadion in het vooruitzicht, is de voorsprong van de Madrilenen op de aartsrivaal al zeven punten.

Zelfs het immer chauvinistische publiek in Catalonie lijkt niet meer in de titel van Barcelona te geloven. De reacties na afloop van de 1-1 tegen Mallorca waren vrij kalm. Nochtans was de start van Barcelona veelbelovend. In de eerste aanval scoorde Amor 1-0. Vervolgens zakte de ploeg langzaam af. Toch had de club van Cruijff de strijd na 62 minuten kunnen beslissen. Beguiristain kreeg om dubieuze redenen een strafschop mee, Koeman nam voor de tiende keer in deze competitie een aanloop van elf meter. De Marokkaanse doelman Ezaki, de minst gepasseerde keeper in Spanje, stopte de inzet. Negen minuten voor tijd kwam Mallorca zelfs gelijk dankzij Garcia Cortes, die wel profijt trok uit een strafschop. Op de ranglijst zag Barcelona zich zelfs gepasseerd door Valencia en Atletico Madrid, die beide wonnen.

Van Rooy

FC Antwerp heeft zaterdag weinig plezier gehad aan de terugkeer van Frans van Rooy. De middenvelder, die zeven weken aan de kant bleef door een liesblessure, kon zijn ploeggenoten tegen St. Truiden niet inspireren. Antwerp verloor met 0-1 en zag de andere topclubs verder uitlopen. Foeke Booy behoedde koploper Club Brugge voor een nederlaag tegen AA Gent. Anderlecht, zeer overtuigend, en KV Mechelen, met enige moeite, profiteerden van de halve misstap van de leider.

Piet den Boer was andermaal een trefzekere spits voor Girondins Bordeaux. In de wedstrijd van de koploper in de Franse competitie tegen Caen maakte de Nederlander beide treffers voor zijn club die zegevierde met 2-1. Vorige week maakte Den Boer het enige doelpunt tegen St Etienne. Den Boer scoorde tegen Caen in de 43ste en 80ste minuut. Tussendoor, 65ste minuut, had Divert de gelijkmaker laten aantekenen. Door deze overwinning behield Bordeaux drie punten voorsprong op Olympique Marseille. De titelverdediger boekte de hoogste score van de 25e competitiedag: 4-1 tegen Racing Paris.