Verdachte van brand station HS ontkent

DEN HAAG, 9 febr. - Tegen de 21-jarige Rotterdammer W. van Z. die vorig jaar heeft bekend brand te hebben gesticht in het station Den Haag Hollands Spoor is gisteren vier jaar gevangenisstraf geeist. Tijdens de zitting ontkende de verdachte. Eerder vertelde Van Z. de politie en het weekblad Panorama dat hij op de avond van de brandstichting in Den Haag bier had gedronken en cocaine had gesnoven. Toen hij later zonder kaartje naar Rotterdam wilde vertrekken, werd hij uit het Centraal Station verwijderd. Hij drong daarna het gesloten station Hollands Spoor binnen en dronk in de restauratie een biertje en een flesje yoghurtdrank. Daarna stak hij twee tafelkleedjes in brand. Na zijn vertrek vatte het station vlam. Schade: elf miljoen gulden. De man werd aangehouden nadat de politie de telefoon van een verslaggever van Panorama had afgeluisterd. Uitspraak 22 februari.