Van Heyningen directeur van Filmdagen

AMSTERDAM, 9 febr. - Jacques van Heyningen is benoemd tot algemeen directeur van de Stichting Nederlandse Filmdagen. Van Heyningen (42) was tot voor kort programmeur/manager van het Rotterdamse Lantaren/Venster-complex en tot 1986 nauw betrokken bij de organisatie van het Filmfestival Rotterdam.

Als directeur van de Nederlandse Filmdagen volgt hij in Utrecht Johan Schulmaijer op, die na enkele maanden in functie te zijn geweest het veld moest ruimen. Over diens benoeming struikelde het toenmalige dagelijks bestuur van de Filmdagen. Daarin hadden onder meer zitting Wim Verstappen en Matthijs van Heyningen, een broer van de nu aangestelde directeur. Het huidige dagelijks bestuur bestaat uit Rinus Haks (voorzitter), Jos Stelling, Wim van Roosmalen, Elsbeth Polak en Hans Hylkema. De tiende editie van de Nederlandse Filmdagen vindt plaats van 20 tot 27 september 1990.