Va Loen

De schorsing van John van Loen voor drie wedstrijden is door de commissie van beroep van de KNVB gehandhaafd. De commissie verklaarde gisteren het verweer van de speler van Roda JC, die op 24 december in de wedstrijd tegen Sparta wegens het duwen van scheidsrechter Van Vliet uit het veld werd gestuurd, ongegrond. De spits kreeg in het duel rood, nadat Van Vliet een strafschop aan Sparta had toegekend. Van Loen was een van de vele Roda-spelers die bij de arbiter verhaal ging halen. Volgens de scheidsrechter zou Van Loen hem in tweede instantie tegen de schouders hebben geduwd. De beroepscommssie heeft gisteren wel gedeeltelijk clementie getoond met SVV naar aanleiding van ongeregeldheden tijdens het duel tegen Cambuur, op 18 november. De commissie handhaafde de door de tuchtcommissie uitgesproken straf van een wedstrijd voorwaardelijk zonder publiek, maar schrapte de boete van 5000 gulden.