Ruzie in PvdA Arnhem bijgelegd

ARNHEM, 8 febr. - De ruzie binnen de Arnhemse PvdA over de financiering van het multifunctionele stadion Akzodrome is officieel bijgelegd. Wethouder M. van Meurs van Arnhem en de PvdA-fractie in de gemeenteraad staan weer op een lijn, zo hebben beide partijen in een verklaring meegedeeld. De fractie en de wethouder hadden een meningsverschil over de houding die aangenomen moest worden tegenover de financier van het Akzodrome, de Duitse bouwonderneming Philip Holzmann. Wegens de belangen van de onderneming in Zuid- Afrika wil de fractie dat al het mogelijke wordt ondernomen om Holzmann te weren. Van Meurs heeft de fractie duidelijk kunnen maken dat hij dezelfde mening is toegedaan. Hem staan echter als wethouder van de gemeente geen juridische middelen ten dienste om dat te bewerkstelligen.

PvdA- fractievoorzitter L. Broer: 'Het bespelen van Holzmann via de publieke opinie is nu het enige dat ons overblijft. Maar dat middel zullen we dan ook proberen uit te buiten.'