Nederlandse bedrijven naar China

ROTTERDAM, 8 febr. - Ruim twintig Nederlandse bedrijven zullen in mei van dit jaar in China deelnemen aan de Nanjing- beurs 1990. Deze beurs wordt gehouden in het kader van het eerste lustrum van de vriendschapsband tussen Eindhoven en Nanjing. Door de dramatische politieke ontwikkelingen in China bleef het lange tijd onzeker of de lustrumviering zou doorgaan. De organisatie van de beurs - Zuid Nederlandse Beurs, Philips Reisbureau en Versfelt Worldwide - besloten gisteren het evenement te laten doorgaan. Het is nog onduidelijk of het in de loop van dit jaar tot een presentatie van Chinese bedrijven in Nederland zal komen, zoals oorspronkelijk de bedoeling was. Nanjing ligt in het district Jiangsu dat het achterland vormt van de havenstad Sjanghai. Aan de beurs zullen onder andere Philips, Akzo, Begemann en Haskoning meedoen. Philips heeft een vestiging in Nanjing en is een van de animatoren van de beurs. Het is de bedoeling dat de ondernemingen contacten leggen met het Chinese bedrijfsleven. Eindhoven en Nanjing knoopten vijf jaar geleden een vriendschapsrelatie aan. De twee steden besloten twee jaar geleden het eerste lustrum te vieren. De Nanjing-beurs 1990 zal na de politieke problemen van het afgelopen jaar de eerste Nederlandse beurs in China zijn. Het bedrijfsleven toonde aanvankelijk twijfels over het evenement. Een uiteenzetting over de huidige situatie in China, van de Nederlandse ambassadeur in Peking, drs. R. van den Berg, bij de Kamer van Koophandel in Eindhoven deed de meeste bedrijven tot deelname besluiten, aldus de organisatie.