Defensie geeft hulp aan Polen

DEN HAAG, 8 febr. - Het ministerie van defensie stuurt een partij chirurgische instrumenten, rontgenbeeldschermen, beademingsapparatuur en materiaal voor operatiekamers naar Polen. De apparatuur is afkomstig uit eigen voorraden van Defensie. Zij vertegenwoordigt een waarde van honderdduizend gulden. Dit heeft staatssecretaris Van Voorst tot Voorst defensie vandaag meegedeeld. Hij sprak ter gelegenheid van het bereiken van het hoogste punt van de nieuwbouw van het nieuwe militaire hospitaal in Utrecht. Van Voorst tot Voorst zei van plan te zijn ook nog een deel van de medische apparatuur van het huidige militaire hospitaal aan Polen te schenken. Ook die hoeveelheid heeft een waarde van honderdduizend gulden. De apparatuur wordt geleverd door tussenkomst van hulporganisaties. Het nieuwe militair hospitaal wordt 1 december 1991 officieel in gebruik genomen. Het kan plaats bieden aan ongeveer honderd militaire patienten. De kosten bedragen 45 miljoen gulden. Het verrijst naast het onlangs geopende Academisch Ziekenhuis in Utrecht.