Uitwisseling

Oostduitse sportofficials hebben ermee ingestemd tot nog toe geheime wetenschappelijke trainingsgegevens uit te wisselen met de Bondsrepubliek. Gisteren werd overeenstemming bereikt over samenwerking tussen de Sporthogescholen van Leipzig en Keulen.

Professor August Kirsch, rector magnificus van de Keulse universiteit, maakte bekend dat de twee sporthogescholen vrijdag een overeenkomst zullen tekenen. 'Wij zullen in de toekomst niet alleen gegevens, maar ook wetenschappers uitwisselen', aldus Kirsch, die vorige week een bezoek bracht aan de sporthogeschool in Leipzig. 'Het was een hele ervaring. Zij hebben de beschikking over vijftig computers die uitsluitend worden gebruikt voor analyses van bewegingen.

Met een staf van zeshonderd wetenschappers die onderzoek doen naar ondermeer spierweefsel-ontwikkeling, bloed en urine, is het niet verwonderlijk dat de DDR in tal van sporten grote successen boekte op Olympische Spelen en andere internationale titeltoernooien.'