Overleg ambtenaren verder

DEN HAAG, 7 febr. De ambtenarencentrales en minister Dales van binnenlandse zaken zien mogelijkheden om over twee weken verder te praten over de arbeidsvoorwaarden voor ambtenaren.

De centrales hebben vanmorgen van de minister de indruk gekregen dat er extra ruimte kan komen voor de arbeidsvoorwaarden. De wens van de centrales om in ieder geval alle ambtenaren 2,5 procent salarisverhoging te geven lijkt te worden ingewilligd.

Aan het begin van het overleg stonden centrales en ministers nog lijnrecht tegenover elkaar. De minister had 2,5 procent geboden, de ambtenarencentrales eisten het dubbele. Partijvoorzitter Sint van de PvdA zei vanmorgen voor de VARA-radio te begrijpen dat voor het kabinet met het bod van 2,5 procent de grens is bereikt. Na het overleg ontkende minister Dales vanmiddag dat zij de bonden heeft toegezegd naar mogelijkheden te zoeken meer geld uit te trekken voor verbetering van de arbeidsvoorwaarden. De vertegenwoordigers van de ambtenarenbonden hadden in het overleg juist de indruk gekregen dat de minister dit zou proberen.