Crisis Leiderdorp na aftreden van twee wethouders

LEIDERDORP, 7 febr. - Het uitblijven van informatie over verbreding van rijksweg 4 bij Leiderdorp heeft geleid tot een bestuurscrisis in de gemeente. Wethouder J. den Boeft (CDA) is na een motie van wantrouwen opgestapt. Zijn PvdA-collega G. Keijzers heeft uit solidariteit ook zijn functie opgegeven. Hij blijft echter aan het werk, omdat anders alleen de VVD-wethouder mevrouw C. Huigen zou overblijven. Zij is loco-burgemeester; de burgemeester is al geruime tijd ziek. Aanleiding voor het conflict is een rapport van Rijkswaterstaat over verbreding van de rijksweg, dat de plaatselijke actiegroep wel, maar de gemeenteraad niet had gekregen. Voor de verbreding moeten enkele tientallen woningen verdwijnen, hetzij woningwetwoningen aan de westkant van de weg, hetzij koopwoningen aan de oostzijde.