PvdA-leider met delegatie naar Berlijn

DEN HAAG, 6 feb. - PvdA-leider Kok reist morgen met een twaalf man sterke delegatie uit de partij naar Oost-Berlijn. De deelnemers zullen gesprekken voeren met vertegenwoordigers van de sociaal-democratische SPD in de DDR. Minister Kok maakt van de gelegenheid gebruik om te overleggen met de waarnemend minister van financien en met de minister van economische zaken, Christa Luft. Morgenavond neemt de PvdA- delegatie deel aan een grote forumbijeenkomst in de Volksbuhne in Oost-Berlijn, georganiseerd door de SPD. Kok zal daar het woord voeren, evenals een aantal andere sociaal-democratische leiders uit West-Europa. Deze leiders komen naar het Rijksdaggebouw in Berlijn voor een tweedaags congres over de positie van de sociaal-democratie in Oost-Europa en de verhoudingen tussen de beide Duitse staten. In de PvdA-delegatie zitten ook partijvoorzitter Sint, fractievoorzitter Woltgens, de Kamerleden Van Traa en Ruigrok, de Europarlementariers Van Velzen en Goedmakers en de voorzitster van De Rode Vrouwen, Van Dijk.