Overleg bouw-cao mislukt, bonden bereiden acties voor

WOERDEN, 6 febr. - In de bouwnijverheid (250.000 werknemers) zullen in de loop van volgende week zeer waarschijnlijk stakingen uitbreken nu de onderhandelingen over een nieuwe CAO zijn vastgelopen. Vakbonden en werkgevers werden het gisteravond niet eens over een 36-urige werkweek.

De bouwbonden van FNV en CNV hebben de werkgevers vandaag een ultimatum gesteld. De bonden wilden vanmorgen niet meedelen wanneer het ultimatum afloopt. Normaal krijgt de tegenpartij drie dagen bedenktijd.

De CAO-onderhandelingen zijn gisteravond afgebroken omdat er geen enkele toenadering was over verdere verkorting van de nu 37- urige werkweek. De bonden verklaarden na het overleg de 'vertragingstaktiek van de werkgevers zat te zijn'.

Volgens de voorzitter van het bouwoverleg, J. C. J. Lammers, was de werkgeversdelegatie kennelijk onder druk van de achterban op eerdere standpunten teruggekomen. Lammers had 'toenadering' geconstateerd op het punt van de omstreden ATV-eis en op basis daarvan een compromis gepresenteerd. Werkgeversonderhandelaar C. de Fouw liet gisteren echter weten meer tijd nodig te hebben voor overleg.

Pag.11: ATV principezaak voor werkgevers