Boksmanager wil onderzoek naar vergif op handschoenen

LONDEN, 6 febr. - Mike Barrett, de manager van de oud-Europese kampioen in het zwaargewicht Derek Williams, heeft een onderzoek geeist inzake de nederlaag van zijn bokser en de deplorabele toestand waarin die verkeerde na het titelgevecht van afgelopen zaterdag. Hij vreest dat er een niet geidentificeerde substantie op de handschoenen heeft gezeten van de Fransman Jean- Maurice Chanet, de nieuwe titelhouder. Williams klaagde gedurende het gevecht in St. Dizier over prikkende ogen. Enkele uren na de partij zakte de Engelse bokser ineen waarna hij naar een ziekenhuis werd overgebracht.

Chanet, een 35-jarige exploitant van een kermis-attractie, leek een kanzloze tegenstander van Williams maar de Fransman behaalde verrassend een overwinning op punten na een zeer teleurstellend optreden van titelhouder Williams. Barrett: 'Ik geloof dat het de verf op de handschoenen van Chanet was of een vergif. Ik wil een onderzoek. Bovendien moet de Europese Boks Unie opnieuw om de titel laten boksen.'

De manager van Chanet, Jacques Milani, was geschokt toen hij hoorde van de uitspraken van Barrett. 'De handschoenen waren perfect in orde. Ik ben bedroefd dit te horen. Deze verdachtmakingen zijn schandalig', aldus de Fransman.