Wayne Gretzky

IJshockeyer Wayne Gretzky heeft een akkoord bereikt met de Los Angeles Kings over een negenjarig contract. De club betaalt hem over die periode 29,7 miljoen dollar, bijna zestig miljoen gulden, exclusief premies. Daarmee wordt de 29-jarige Canadees de best betaalde ijshockeyer uit de geschiedenis. In de laatste twee contractjaren (1996-97 en '97-98) gaat Gretzky acht miljoen gulden per seizoen verdienen. Daarmee komt hij op gelijke hoogte met basketballer Patrick Ewing van de New York Knicks, die de best betaalde teamsporter in de Verenigde Staten is. De nieuwe verbintenis vervangt het achtjarige contract dat Gretzky in 1988 met de Kings sloot, na zijn overgang van de Edmonton Oilers naar Los Angeles. Kings eigenaar McNall had 15 miljoen dollar over voor de komst van de center.