Hoogste punt bereikt van hoogste gebouw

ROTTERDAM, 3 febr. - De nieuwbouw van het kantoor voor Nationale Nederlanden levensverzekeringen in het centrum van Rotterdam heeft zijn hoogste punt bereikt. Het wordt met 150 meter en 52 centimeter het hoogste kantoorgebouw van Nederland. De eerste paal werd geslagen in november 1988. Vanaf volgend jaar juli moet het door A. Bonnema ontworpen gebouw werkruimte bieden aan 2200 mensen. Vanaf de top (foto boven) is het Weena en het Hofplein te zien. Naast het kantoor van de verzekeringsmaatschappij verrijst het hoofdkantoor van Unilever met daarop een woontoren ontworpen door J. Hoogstad. Rechts daarvan is de woontoren van H. Klunder zichtbaar, die met 105 meter het hoogste woongebouw van Nederland moet worden. De appartementen in beide woontorens zijn niet betaalbaar voor de doorsnee Rotterdammer. Op de achtergrond het kantoor van Shell, door een Rotterdamse wethouder halverwege de jaren zeventig 'de laatste erectie van het grootkapitaal' genoemd. Foto's: NRC Handelsblad/ Chris de Jongh